Online

Omstillingen til klimaneutralitet – hvordan kan du hjælpe?

single-image

Du har sikkert mange gøremål i hverdagen og mange mennesker omkring dig du skal tage dig af: børn, partnere, forældre, kolleger. Så det kan blive uoverskueligt at tænke på miljøet på daglig basis. Men der er mange små ting du kan gøre for i hvert fald at hjælpe dit lokale miljø og at lære dine børn og nære at gøre det samme.

Affaldssortering, indkøb og genbrug

Det vigtigste skridt du kan tage er at skrue ned for dine unødige køb, hvilket hjælper både miljøet og din pengepung. Det skal selvfølgelig ikke føles ubehageligt at skulle spare, men de små behøver ikke flere plastik-heste eller nylon-bamser – de har massere af legetøj, de bare har glemt under sengen!

Et andet mål du kan sætte for dig selv er at affaldssortere korrekt og sørge for at bruge mindre plastik og færre ting der kun kan bruges én gang.

Selvfølgelig er genbrug et oplagt valg for både tøj, legetøj (huske at vaske det grundigt), møbler, køkkengrej og hvad end du kunne ønske dig og mangle.

du kan gøre dit derhjemme, for at støtte den europæiske grønne pagt, der består af flere initiativer der skal påvirke den nuværende CO2-udledning og gøre det muligt at reducere denne med 55% inden 2030 og dermed gøre klimaneutralitet til en realitet. Den endelige mål er et bedre miljø, optimeret transport, flere jobs og bedre livskvalitet for alle – lyder ret dejligt, ikke?

Før vanerne videre

Hjælp dine forældre med at få fokus på genbrug og besparelser og vær et godt eksempel overfor dine børn: hvis i vil lege gode samaritanere, kan i pakke en picnic, nogle handsker og poser og gå ned i parken og samle skrald – en hyggelig og hjælpsom aktivitet for hele familien! I stedet for at lade dem købe nyt legetøj for alle sparepengene, så lær dem at gå i genbrugen eller at se potentiale i dét de allerede har.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like