Uncategorized

It app giver dig sundere mund

single-image

I dag kan teknologi bruges til mange forskellige ting, og der findes ikke det, du ikke kan finde en app til. Det gælder for eksempel din mundhygiejne og sundhed. Der findes apps, der kan give dig råd, og der findes tandlæger, der kan hjælpe dig med alverdens problemer, lige fra tandlægeskræk til sportsskader.

Når du får en sportsskade 

Det er ikke alle sportsskader, der kræver behandling. Hvis det for eksempel er begyndt at gøre ondt i dine knæ, når du træner dine ben, vil generne ofte gå over af sig selv, hvis du holder en lille pause fra træningen. Men hvis du akut er kommet til skade, vil det ofte være nødvendigt at opsøge en læge. Har du slået dit hoved, bør du starte med at tjekke dine tænders tilstand. Bed én i nærheden om at kigge dig efter i over- og undermund. Hvis det konstateres, at én eller flere tænder er blevet skæve eller løse, bør du straks opsøge en tandlæge. Typisk vil tænderne godt kunne reddes, hvis du er hurtig nok til at reagere. 

Derfor skal du huske gå til tandlægen 

Tandlæger er ikke billige. Men selv hvis du ikke har fået en akut skade, er det vigtigt, at du jævnligt lægger vejen forbi en tandlægestol. Forsømmer du de regelmæssige tandlægebesøg, er der nemlig en chance for, at du udvikler tandsygdomme, som du ikke selv lægger mærke til. Når det en dag begynder at gøre ondt, eller der på anden vis sker uønskede forandringer i din mund, kan det ende med at koste dig langt mere, end det havde gjort, hvis du blot skulle betale for årlige tandeftersyn. 

Sådan holder du din mund sund 

Udover at gå til eftersyn er der en lang række ting, du kan gøre for at opretholde din mund sundhed. Selvsagt skal du huske at børste tænder og bruge tandtråd helst to gange om dagen. Det kan også være en god idé at skære ned på cigaretter, kaffe, sukker og andre ting som negativt kan påvirke din mund og dine tænder. Dertil kan du overveje at installere én af de apps, der i nyere tid er blevet udviklet med øje for at hjælpe dig med at holde styr på din mundhygiejne. Brug lidt tid på at orientere dig online, så du let kan finde den app, der er rigtig for dig. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like