Online

Hvorfor dominerer WordPress?

single-image

Undersøgelser viser, at WordPress er det CMS, som er anvendt til at bygge suverænt flest hjemmesider! Systemet dominerer, og statistikker viser, at WordPress driver ca. en tredjedel af alle online hjemmesider. Det er en imponerende bedrift, når man tænker på, der findes store konkurrenter i form af Joomla, Drupal, Wix, Squarespace og en masse andre.

Så hvad gør en WordPress hjemmeside så populær i forhold til andre? Vi bringer 3 gode bud her.

WordPress giver frihed

En af WordPress store forcer er den indiskutable frihed, som systemet tilbyder. Selve WordPress er egentligt bare et fundament, som man bygger videre på. Med WordPress installeret kan man selv udvælge et passende (betalt eller gratis) grafisk tema, som passer til forretningen. Nogle vil måske foretrække at få udviklet en specifik grafisk stil, men der findes tusindvis af grafiske templates, der mere end imødekommer de flestes behov, og samtidig gør det let at opsætte en flot webside.

Det grafiske tema kan efter installationen tilpasses, så du kan matche fonte, farver og billeder med din virksomheds grafiske linje eller designguide. Bemærk dog, at der kan være forskel på tilpasningsmulighederne på et gratis tema og et indkøbt. Ofte vil et købt tema give flere tilpasningsmuligheder, hvilket kan reducere behovet for at skulle ind i kildekoden og omstrukturere – en opgave, der oftest skal varetages af en programmør.

Med alle designelementer på plads kan du udgive dit website eller udstyre det med yderligere funktionalitet. Lige så vel som der findes gratis og betalte temaer, findes der gratis og betalte plugins – som er moduler, der udvider WordPress med nye funktioner.

Mange installerer fra starten af plugins, der kan tilslutte deres nye hjemmeside med f.eks. Google Analytics eller et plugin, der let indsætter en bar til accept af brug af cookies – og så er det næsten også garanteret, at de fleste installere et plugin, der gør det lettere at administrere SEO.

Der er utallige muligheder, da man også kan hente plugins til tilmelding af nyhedsbreve, gallerivisninger, booking og meget mere.

Installationen sker med få klik, og gør det let for almindeligt kyndige brugere at bygge flotte og funktionelle hjemmesider.

WordPress er gratis

Prisen for WordPress er 0 kroner. Systemet er open-source, hvilket giver frihed til at downloade det og ændre i kildekoden efter behag. Det er også årsagen til, at der findes så mange temaer og plugins. Simpelthen fordi, der er udviklet og bygget på systemet i mange år!

Selvom WordPress er gratis, er det ikke ensbetydende med, at du aldrig vil få behov for at bruge penge på systemet. Nogle vælger f.eks. at købe professionelle sikkerhedspakker, som afværger i tilfælde af hackerangreb, tager automatiske backups og meget mere.

Mange får desuden behov for at trække på enten et webbureau eller kyndig hjælp fra freelancere, hvis de ønsker at få udviklet en særlig løsning, hastighedsoptimeret eller andet, som de ikke selv kan varetage.

Sammenlignet med mange andre systemer, er WordPress dog opfattet som meget billigt i drift.

Der er altid hjælp at hente!

Netop den store popularitet gør, at rigtig mange udgiver materialer eller kan tilbyde professionel hjælp til WordPress.

Der findes en masse tekst-, billed- og videomateriale, der viser, hvordan man løser bestemte udfordringer – hvad end det drejer sig om at løse en bug, lave en billedkarrusel eller noget helt tredje.

Da mange mennesker og bureauer er specialiserede i systemet, kan du desuden altid finde hjælp til at få løst dine opgaver. Det giver ekstra tryghed til det i forvejen glimrende WordPress CMS.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like