Uncategorized

Få 7 nemme tips til at spare på klimafronten

single-image

Det bliver mere og mere moderne at tænke på, hvor meget energi og andre klimasyndere, man bruger i dagligdagen. Det er blevet en trend, at man sorterer sit affald, går med stofposer ned og handler, slukker lyset efter sig, køber genbrugstøj og meget andet. Det er en rigtig god trend, da vi jo alle bruger Jordens ressourcer på den ene eller den anden måde, og hvis det er muligt at formindske vores udslip af CO2, så skal vi gøre det. I denne artikel får du 10 nemme tips til, hvilke små ting, du kan gøre i hverdagen, som vil gøre en forskel, på dit udslip af CO2, på den lange bane.

Køb genopladelige batterier

Vi har alle rigtig meget elektronisk udstyr. Det meste af det er ting, som skal lades op, og som bruger rigtig meget strøm. Hvis du har nogle ting, som ikke er strømdrevne, men batteridrevne, så kan det være en ide at købe genopladelige batterier. Der er rigtig mange billige batterier online, hvor du med fordel kan vælge genopladelige batterier, som kan genbruges.

Undgå plastikposer

Det er også en rigtig god ide, at du formindsker dit brug af plastik. Plastik er en stor klimasynder, og hvis man kan formindske sit brug af plastikposer, så kan det være en rigtig god hjælp.

Sorter dit affald

Affaldssortering er også en rigtig god hjælp, så det ikke bliver forbrændt, men i stedet genbrugt. Du kan eventuelt undersøge, hvilken affaldssortering din kommune har indført. Det er mange kommuner, som har en bestemt måde at sortere affald på, og de fleste kommuner prøver at gøre det så forbrugervenligt som overhovedet muligt.

Undgå tøjkriser med mindre tøj

Tøj er en af de største klimasyndere. I et land som Danmark, hvor de sociale medier og modeverdenen fylder rigtig meget, så kan det være svært at stå imod alle de nye trends og styles, der hele tiden fylder modebilledet, men det kan være en rigtig god øvelse både for dig selv og klimaet. Dit tøjforbrug er klart en af de ting, som slipper mest CO2 ud i atmosfæren, da der bruges enormt meget CO2 på at producere tøj. Derudover er internethandlen også en klimasynder, da det koster hver gang der er tøj, som skal fragtes fra A til B.

Skær ned på kødet

En anden trend, som kan være værd at tage til sig, er dit forbrug af kød. Du behøver ikke undvære kød helt, men eventuelt starte med et par kødfrie dage om ugen.

Tag offentlig transport

Hvis du har svært ved at gøre nogle af de ovenstående ting, så kan en nemmere løsning være, at du starter med at slukke bilen og tage offentlig transport i stedet for.

Tag på ferie i Danmark

En anden klimasynder er vores store forbrug af flyrejser. Hvis du gerne vil være klimavenlig, men samtidig gerne vil på sommerferie, så kan du eventuelt tage bussen eller tage på ferie i Danmark. Der er rigtig mange skønne feriesteder i Danmark.

You may also like