Udstyr

Få et realistisk overblik over dine marker

single-image

Hvis du er landmand, så ved du også, hvor vigtig det er at holde sine afgrøder sunde og i god stand. Der kan være enorm stor forskel på, hvor stor succesen af ens høst er – men jo mere teknologien udvikler sig – jo nemmere bliver det at behandle sine marker mest hensigtsmæssigt og få en god høst.

Et smart landbrug

Hvad er et smart landbrug? Vi mener, det er et, der benytter sig af de bedste muligheder for en succesfuld høst. Vi er i et gyldent år af teknologiske hjælpemidler, og hvis man ikke benytter sig af dem, så stiller man sig blot bag i køen hos dem, der gør.

En af de nyeste teknologiske tiltag inden for landbrug er droneflyvning. I dag bruges droner til mange forskellige formål: krigsførelse, fotografering, underholdning og nu: Til at give landmanden et komplet overblik over sine markers sundhedstilstand.

Hvordan fungerer det?
Hvis du bestiller en drone til at flyve over dine marker, så skal du naturligvis ikke selv styre den. Det kræver øvelse og teknik at styre en drone – men det er der heldigvis professionelle, der kan mestre.

Dronen flyver over markerne, hvorfra det er muligt for den at indfange information om markerne og afgrødernes sundhedstilstand. Dronen aflæser planternes fotosyntese, hvilket kan afsløre eventuelle problemstillinger. Dronen foretager det, der hedder en NDVI og NDRE analyse, som ikke blot kan afsløre afgrøders sundhedstilstand, men som også kan afsløre konkrete problemområder, som fx et kommende svampeangreb, et højt ukrudtstryk eller manglende næringsstoffer eller vand.

Derudover kan analysen også klarlægge, om du har givet dine marker for lidt eller for meget gødning. Analysen kommer derfor sandsynligvis til at spare dig for penge i længden – så det er en fornuftig investering!

Investér i dronelandbrug

Når en droneoperatør har været forbi dit landbrug, vil du efterfølgende modtage analysen af dine afgrøder. Disse kan ganske enkelt bliver overført via en webportal eller blive sendt til din E-mail.

Derudover kan analysen også overføres direkte til dine landbrugsmaskiner, hvilket gør dit arbejde endnu nemmere, når du skal ud og pleje dine marker efter analysens bedste råd.

Med et dronelandbrug giver du dig selv de bedste forudsætninger for at den bedste høst – så hvorfor ikke investere i noget klogt?

You may also like