Tech

Send sikre mails til dine kunder og overhold GDPR

single-image

Når du sender personlige mails, tænker du måske ikke over, at data og oplysninger ikke er fuldstændigt sikret mod datatyveri. Desværre sker det oftere end man skulle tro at data fra mails bliver stjålet og misbrugt. Heldigvis er der en måde, hvorpå du kan sende mails, der er 100% sikret mod datatyveri. Det kaldes krypteret mail.

Kryptering af mails

Hvad er kryptering? Kryptering betyder, at en digital tekst gøres ulæselig ved hjælp af en matematisk metode som computeren bruger, og der skal derefter bruges en digital nøgle til at transformere teksten fra ulæselig til læselig igen. Når du sender en krypteret mail til en modtager, vil datatyve ikke kunne læse indholdet uden at kende den digitale kode. Dermed kan de sende sikre mails afsted som kan indeholde alle mulige personhenførbare data. Det er smart, hvis du skal udveksle personlige data hurtigt, sikkert og effektivt med en modtager. Det bliver der mere og mere brug for i denne tid.

Brug et sikkert og pålideligt mailprogram

Mange tror det er en svær proces og er nervøse for at kunder vil have svært ved at modtage de krypterede mails. Det er der heldigvis råd for med Rmail, som er meget nemt at bruge for alle involverede parter. Modtagerne behøver nemlig slet ikke at installere Rmail på deres personlige computere for at modtage de krypterede mails sendt som Rmail. Hvis du vil sende sikker mail med Rmail, kan du starte med at kigge på danastar.dk.

Overhold EU’s lovgivning om persondata

EU’s persondataforordning skal overholdes når en virksomhed sender mails, der indeholder persondata. Det kan være cpr-numre, kodeord eller adresser m.m. Med Rmail har du den fordel, at alle transaktioner bliver dokumenteret i kvitteringer, så du senere kan bevise, at virksomheden overholder GDPR-reglerne ved at sende krypterede mails med Rmail.

Rmail er nemt at installere og anvende både for medarbejdere og modtagere af mails. Modtageren kan også nemt sende krypteret mail retur, blot ved at klikke på et link i mailen, hvilket er en fordel, når der skal udveksles informationer hurtigt i forbindelse med en sag.

You may also like