Online

Hvor vigtig er internethastighed?

single-image

Internettet er en uundgåelig del af hverdagen – du gør brug af internettet lige nu! Så internettets hastighed er ikke helt irrelevant.

Her kan du læse om, hvordan du tester og håndterer din internethastighed. Et hurtigt internet er essentielt for mange af dagligdagens opgaver, og derfor skal du kunne vide dig sikker på, at du har det bedste af det bedste – eller at du i hvert fald får, hvad du betaler for.

Internet er trods alt ikke gratis.

Test dit internet med en internet hastighedstest

En internet hastighedstest er en test eller et program på nettet, der tester dit internets hastighed. Der findes mange steder, hvor du kan finde en internet speed test helt gratis, og derfra er det nemt at finde ud af, hvordan dit internet klarer sig.

Hvis du vil være sikker på at få en upartisk test, så find en internet hastighedstest, der ikke er associeret med et selskab, der er interesseret i at sælge dig internet. Du kan sagtens stadig finde en internet hastighedstest, bl.a. på nyhedshjemmesider eller på hjemmesider for tech-interesserede. Det er bare med at lede lidt, og du kan evt. bruge flere forskellige for kontrol.

Sådan håndterer du dårligt internet

Hvis du bruger en eller flere internet hastighedstests, og du finder ud af, at dit internet ikke fungerer, som det skal, burde det ikke komme som en overraskelse. Langsomt internet kan mærkes, i og med sider og videoer loader langsommere, og det er sværere at få forbindelse.

Først og fremmest bør du i så fald genstarte routeren. Hvis det ikke løser problemet, så kontakt selskabet, du har abonnement hos. Din router kan enten blive skiftet ud, eller også er der et større problem. Hvis du fx bor på landet, kan internet godt være svært.

I værste tilfælde kan det være, du er nødt til at skifte udbyder eller abonnement.

Sådan udskifter du dit internet

Hvis du gerne vil udskifte dit internet, enten ved at skifte router, abonnement eller udbyder, er det slet ikke så svært. Router er det sværeste at installere, og hvis du finder det helt umuligt, kan du ofte få nogen fra selskabet ud til at hjælpe dig.

Abonnement burde du kunne udskifte på udbyderens hjemmeside, og her kan du også opsige dit gamle abonnement, hvis du vil skifte udbyder. Det er godt at forberede dig, så du ikke går for længe uden internet. Sørg for en gnidningsfri overgang.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like