Uncategorized

Når din computer bliver langsom

single-image

Der er mange af os, som oplever at vores computere gradvist bliver ringere og ringere. Dette er en kombination af flere faktorer og selvfølgelig vil din elektronik blive slidt ved brug, men der er næsten altid noget, som kan være med til at få det hele på ret køl igen. Man kan gøre mange ting for at gøre sin computer hurtigere og bedre, men den kommer til at gå ned en dag og så skal man have en ny, men man kan heldigvis udskyde det.

Rens både hardware og software

Når du skal optimere din computers ydeevne, så kan du med fordel både lave tiltag på software og hardware. Når det kommer til software, så er det en god idé at gendanne sin computers styresystem efter en backup af de vigtige filer. Det kan være med til at gøre det hele meget hurtigere, fordi man ophober uønskede baggrundsprogrammer og styresystemet derved kan blive en del langsommere. Man kan også begive sig ud i at rense sin hardware for støv, der kan være med til at sløve maskinen. Her skal man anskaffe sig noget tør trykluft fra en dåse og tage bagsiden af computeren af. Dernæst kan man rense den med luft og en antistatisk børste, hvis man har sådan en. Man bør aldrig støvsuge en computers dele eller bruge våd trykluft, der kan danne kondens.

Hvis intet hjælper

Så er man desværre nødsaget til at anskaffe sig en ny computer eller sende den til reparation. Det kan være svært at skulle smide et par tusind på kort varsel og derfor vælger nogle at låne til det nye udstyr. Det kan man være nødt til, fordi det ofte er en nødvendighed med en computer – både hvis man har arbejde eller studerer. Held og lykke med computeren og håb på, at det virker at rense ud.

 

You may also like