Udstyr

Uundværlige tips til bilferien

single-image

Bilferier er en ferietype, der stadig vinder mere og mere popularitet verden over. For med garanti for familiehygge eller mindeværdige tider med de bedste venner og væsentligt mindre belastning af klimaet er bilferien en af de bedste typer af ferie, du kan vælge. Hvis du netop overvejer at tage på bilferie, men ikke helt ved, hvordan du gør, er denne guide perfekt til dig – for her kan du læse nogle af de mest væsentlige tips og tricks til bilferien.

Glem ej sikkerheden

Sikkerheden i bilen er super vigtig, når man skal på bilferie. Det er derfor en rigtig god idé at tage sine forholdsregler, så man er sikker på, at bilen er klar til at køre langt. Det kan være ved at bestille et eftersyn af din bil, der sikrer, at der ikke er nogle eventuelle skavanker, der kunne være i vejen – for netop det er ikke så fedt at finde ud af midt på motorvejen. En anden ting er at huske de vigtige hjulskift. Hjulene skal nemlig skiftes fast to gange om året; nemlig i overgangene fra sommer til vinter og vinter til sommer. Det er langt fra os alle der er udstyret med medfødte mekanikerevner, så spar besværet og få hellere en kompetent og erfaren mekaniker til at klare opgaven for dig.

Den gode huskeliste

Når man har taget beslutningen om at tage på bilferie, kan det pludselig virke som om, der mangler at tænke på en masse ting – og en af de værste følelser er netop at føle, man har glemt noget, i samme øjeblik man skal afsted. Men med denne liste kan du blot notere dig de vigtigste punkter og bestemme, i hvor høj grad du vil følge den:

  • Snacks. Snacks er et absolut must, hvis du elsker at have lækre sager med på lange ture – eller hvis du har børn med, der ofte keder sig. Derudover er det godt at holde fordøjelsen i gang på farten.

  • Mad og drikke. Disse er ikke blot en eventuel ting – de er en absolut nødvendighed. Uden mad, og især drikke, kan du og dine medpassagerer blive trætte, sløve, irritable eller endda dårlige. I sidste ende kan det føre til unødvendige stridigheder og en meget ubehagelig køretur.

  • Penge til benzin. Det kan være smart at lægge lidt penge til side til den mængde benzin, i regner med at bruge. Det kan nemlig hurtigt blive en ubehagelig overraskelse, hvis ferien pludselig bliver meget dyrere end forventet.

  • Komfort. Nakkepuder, dyner og tæpper – så bliver det ikke bedre. Øg komforten med disse rekvisitter, og en god søvn er sikret hos dem, der har brug for det.

  • Spilleliste. Nogle gange er det fedeste bare at høre en god spilleliste, mens man kører i bil – så hvorfor ikke lave en med din familie, så i alle kan skråle med på de bedste hits?

  • Pauser. Pauser er essentielle. Ti minutters stræk og bevægelse kan gøre underværker for en krop, der har siddet ned i mange timer.

You may also like