Udstyr

KVM-switch – et fantastisk udstyr til it-nørden

single-image

KVM er en forkortelse for keyboard, video og mouse. Med et KVM-switch kan du sammenkoble adskillige computere, hvor du stadig kun bruger samme mus, tastatur og skærm.  I denne artikel får du en kort gennemgang af, hvordan du bruger KVM-switches og hvilken type, du skal vælge.

Hvad er fordelen ved KVM-switches?

Investerer du i en KVM-switch, slipper du samtidig for at investere i meget andet computerudstyr. Med et KVM-switch kan du nemlig nemt tilslutte flere computere til det samme udstyr. Derfor kan du spare både penge og plads på dit kontorbord ved at købe et KVM-switch, for du behøver med denne enhed ikke at købe hverken ekstra mus, tastaturer, og skærme. Du kan desuden bruge KVM-switches, hvis du har enheder, som ikke er kompatible – har du eksempelvis en Apple-computer, kan et KVM-switch bruges til at forbinde computeren til andre computere og enheder.

Hvordan bruger du KVM-switches?

Med en KVM-switch kan du skifte mellem forskellige enheder uden at udskifte stik. Det er med til at skåne dine stik og forlænger dermed dit udstyrs livstid. Hvor mange forskellige enheder, der kan tilsluttes afhænger af hvilket KVM-switch du anskaffer dig. For mange vil et KVM-switch som kan forbinde to enheder være helt tilstrækkeligt, mens andre har behov for at forbinde over 100 enheder.

Hvilken type KVM-switch skal du vælge?

Overordnet set er der to typer af KVM-switches:  Elektroniske og mekaniske KVM-switches. Her vil de fleste blive mest tilfredse med en elektronisk KVM-switch, da mekaniske KVM-switches kan bevirke, at den tilsluttede computer slukker, når den ikke kan finde mus og tastatur.

Med et KVM-switch sparer du altså både penge og plads, men du sparer også tid, da du ikke skal tumle med at skifte computer eller kabler i dine enheder. Switches kan derfor gøre det meget nemmere for dig, at bruge dine computere.

You may also like