Udstyr

Bliv klogere på udstyret til en ultralydsscanning

single-image

Når du skal have foretaget en ultralydsscanning, kan det være en meget følsom situation. Her ligger du helt blottet overfor en læge, hvilket kan være ubehageligt, hvis ikke du er klar over, hvad der foregår og hvorfor. Vi har heldigvis et højtuddannet lægepersonale i Danmark, som har specialiseret sig i disse ting. Ønsker du at blive klogere på nogle af de redskaber, som de bruger til en ultralydsscanning, kan du læse med her.

Hold uønskede bakterier ude

Når du får foretaget en ultralydsscanning, vil lægen forsøge at give dig den bedst mulige oplevelse, så du kan føle dig tryg i processen. Dette indebærer blandt andet god hygiejne, så du ikke skal frygte, at der kommer bakterier ind, som er skadelige. Dette kan f.eks. gøres ved brug af et Ultralydskondom. Meget som navnet antyder, er dette en beskyttelse, som lægen kan sætte ovenpå selve ultralydsscanneren, inden den bruges på dig. På den måde skal du ikke være bekymret for uønskede bakterier.

En mindre smertefuld oplevelse med gel

Udover at påføre scanneren et ultralydskondom for at sikre god hygiejne, vil der også påføres eksplorationsgel. Dette bruges, når læger foretager vaginale undersøgelser, så scanneren lettere kan komme ind. Om denne gel er det værd at vide, at den er vandopløselig og allergivenlig. Du skal altså ikke være nervøs, når lægerne bruger denne til din ultralydsscanning.

En souvenir med fra dit besøg

Endeligt har vi noget udstyr, som du ikke behøver at frygte, og som du slet ikke kommer i kontakt med. Det er dog en vigtig del af oplevelsen for mange, da vi her snakker ultralydsprinteren. Dette er den printer, som de billeder, som ultralydsscanneren tager, bliver printet på. Dette er altså ikke en maskine, som berører dig sønderligt, udover at det er den, som fremskaffer en souvenir, i form af et ultralysbillede, som du kan tage med hjem efter besøget.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like