Anbefalinger

Gør det selv: Sådan maler du dit tag

single-image

Er du en rigtig gør-det-selv-mand, og elsker du også at tage arbejdet i egne hænder? Det kan være, du har overvejet, om dit tag skal males. Hvis du leder efter en guide, så er du kommet til det rette sted. Her kan du nemlig blive lidt klogere på, hvordan man maler sit tag.

Taget skal renses

Inden man kan male sit tag, så er det vigtigt, at det er helt rent. Hvis du f.eks. har alger på taget, så er det også nødvendigt at få en algebehandling. Det er meget vigtigt, at taget er helt rent, hvis du skal have et godt resultat. Du kan også med fordel bruge en højtryksrenser, når du skal rense inden dit maling af tag. Det kan også være, du kan få gavn af at bruge en børste. Du kan prøve dig lidt frem, og se hvad der fungerer.

Find ud af, hvor meget maling du skal bruge

Dernæst er det vigtigt, at du regner ud, hvor meget maling du skal bruge for at kunne dække taget. Du kan altså måle størrelsen på dit tag. Man siger, at taget gerne skal males 2-3 gange. Derudover estimeres det, at der cirka går 1 liter til at dække 4-8m2. Du kan altså forsøge at regne lidt ud fra dette, inden du køber maling.

Mal taget

Du kan vælge at male dit tag på flere forskellige måder. Du kan bruge en sprøjtepistol eller en pensel. Det kommer til at gå lidt hurtigere, hvis du bruger en sprøjtepistol. Hvis du gerne vil læse flere artikler om gør-det-selv, så besøg bygoghus.dk. Her kan du få indblik i mange spændende gør-det-selv projekter og blive klogere på, hvordan man holder hus og have pænt. Det er altid spændende at blive lidt klogere på det, man går op i.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like