Anbefalinger

A-kasser – så står du ikke med håret i postkassen

single-image

Det er svært nok at blive ledig. Du har mistet dit arbejde og nu står du overfor en periode hvor du på ubestemt tid skal søge arbejde mens du ellers går og tuller rundt derhjemme. Det sidste du har behov for at bekymre dig om er økonomien. Med gode a-kasser bliver dette intet problem. Med en a-kasse er du forsikret økonomisk så du får udbetalt dagpenge. Dagpengesatsen er højere end kontanthjælp og er derfor værd at få. Få flere tips her.

Den økonomiske forskel

Når du har de ekstra penge, giver det dig mulighed for at have råd til transport til for eksempel et praktiksted. Som ledig står rigtig mange i den situation at de skal optimere deres cv og netværk ved at stå til rådighed for praktikmarkedet. Det har du mulighed for når du er på dagpenge.

En anden vigtig ting som ledig er at have et aktivt socialt liv. Et liv uden for arbejdsmarkedet. Man må selv sørge for at komme ud ad døren og finde hobbyer, interesser, aktiviteter hen imod arbejdsmarkedet. Når du får denne ekstra økonomiske gevinst giver det dig mulighed for at have råd til disse ekstra udgifter.

Husk dog at betale dit kontingent!

Råd og vejledning til dig som ledig

A-kasser kan du også få råd og vejledning i forhold til din videre rejse mod et nyt arbejde. Du får individuel sparring til din videre jobsøgning hos mange a-kasser så den vejledning du får er specielt relevant for dig.

Noget vigtigt for de fleste i deres møde med a-kassen er forstående og empatiske medarbejdere der forstår at sætte sig i din situation. Jo mindre at du er uheldig, så er det netop den støtte du får hos din a-kasse.  

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like