Anbefalinger

Sådan vælger du vinduer efter dit hus

single-image

For at du kan skabe det helt rette og komplette udseende for dit hus, er det vigtigt, at du overvejer, hvad stilen på huset er eller skal være. Det kan være, at du står i den situation, at du skal renovere, og du derfor har et ønske om at ændre huset udseende ved at skifte vinduerne. Det kan også være, at du står i den situation, at du skal bygge nyt og derfor er ved at bestemme dig for, hvordan drømme boligen skal se ud. Det er selvfølgelig vigtigt, at dit vindues valg giver mening i forhold til husets stil, og derfor er der også de gængse retningslinjer for, hvilke vinduer der passer til bestemte byggestile. Som et par eksempler kan f.eks. nævnes:

  • Landhuset
    Typehusene der blev bygget fra 1700-tallet og frem til 1950’erne ses mange steder i dag som renoveringsprojekter. Disse huse har oftest vinduer der er 2-fags sidehængte med kitfalse og smalle sprosser. Det anbefales, at bibeholde disse vinduer. Stilen på sprosserne varierer dog fra hus til hus i dag.
  • Murermestervilla fra 50’erne
    Murermestervillaerne er oftest bygget ud fra håndværksmæssige traditioner. Traditionelt var vinduerne inddelt lodret og havde ofte vandrette sprosser. Det er dog meget almindeligt i dag at vælge kun en enkelt sprosse eller ingen overhovedet.
  • Parcelhuse anno 2000
    I nyere moderne parcelhuse ses det oftest at der er store glaspartier fra gulv til loft. Dette anvendes for at få så meget sol ind som muligt. Det er dog meget forskelligt om, der vælges skrå vinduer, kvadratiske, eller vinduer med specialmål.

Din personlige stil

Uanset hvilke retningslinjer der måtte være, er det vigtigst selvfølgelig, at du vælger ud fra din personlige stil. Og derfor er det rigtig vigtigt, at der findes så mange billige og nytænkende løsninger på markedet, så du kan være sikker på at få bygget eller renoveret et hus i den byggestil du foretrækker, og som har de helt rette vinduer til, at du kan sætte dit eget og personlige præg på boligen.

You may also like